Kenia

de bakermat van safari

Kenia kan op basis van private begeleiding of met een vliegtuigje. Prijs voor een 10-daagse vanaf €3500 per persoon (laagseizoen), exclusief vluchten.
Vraag offerte aan

de bakermat van safari

‘Safari’ is een woord dat in Kenia ‘uitgevonden’ werd. In het Swahili betekent het ‘reis of ‘tocht’. En dit is net wat je in Kenia kan doen: prachtige reizen, sublieme safari’s. Kenia is een land met een grote diversiteit en een uitzonderlijke schoonheid. Van de parelwitte stranden en kleurrijke koraalriffen aan de Indische Oceaan tot aan de Great Rift Valley, en zelfs verder. Van groene graslanden tot halfwoestijn… Alles is er!

Masai Mara Game Reserve

de safari-magie

De Masai Mara is het meest bekende wildreservaat in Kenia. Samen met de Serengeti in Tanzania vormt dit gebied een enorm ecosysteem waar de jaarlijkse 'grote trek' van honderduizenden gnoes en zebra's plaatsvindt.

De jaarlijkse trek van de wildebeesten en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Serengeti wordt betrokken. In de periode december - januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen. Tussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van de Serengeti. Gedurende de periode augustus - september zitten de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken.

Nu is het natuurlijk wel zo dat de dieren zich niet houden aan deze richtlijn. Alles bepalend is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die neerslag valt. Het kan dus heel goed voor komen dat de kudde reeds in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is, of juist al in juli in de Masai Mara is.

inspiratie voor uw reis

13 Dagen

luxe fly-in Kenia: Masai Mara en Samburu

Een fly-in naar de meeste prestigieuze safari-gebieden in Kenia; de Masai Mara en het Samburu Game Reserve! Iedereen kent de Masai Mara van zijn jaarlijkse migratie van honderdduizenden gnoes en zebra's (jul-sep). Het is een natuurfenomeen waar iedereen wel eens getuige van wilt zijn. Geen massabedoening, maar verblijven in kleine luxe lodges waar service en beleving hand in hand gaan.

Lees meer

boek nu

Africa Genius Travel Worldwide heeft een partnership met de beste reiskantoren in België en Nederland. Contacteer uw reisagent voor een eerste oriënterend gesprek zodat we een offerte kunnen samenstellen dat perfect aansluit bij uw wensen.

Wij danken u alvast dat u Africa Genius Travel Worldwide hebt gekozen als partner voor het uitwerken van uw droomreis naar Afrika.

neem contact op