Oeganda

de parel van Afrika

Oeganda en Rwanda zijn bijzondere bestemmingen met al even bijzondere belevingen. Privaat begeleid of per fly-in. Reizen starten al snel vanaf €3500 per persoon (excl vluchten). Permits gorilla trekking USD650-1500 per persoon.
Vraag offerte aan

de parel van Afrika

Winston Churchill wist het al lang. Hij noemde Oeganda de 'parel van Afrika'. Kenmerkend zijn de vlakke en droge savanne-landschappen in het noorden, de groene bergen en glooiende landschappen in het westen en de dichtbegroeide opmerkelijk weelderige wouden in de centrale regio van het land. De zeldzame berggorilla in het evenaarswoud van Bwindi, olifanten, buffels in het legendarische Queen Elizabeth National Park met als bonus de boomklimmende leeuwen in Ishasha. Soms wel tien in een vijgenboom! De monding van de Nijl, de waterkracht van Murchisson Falls, uitgestrekte vulkaanmeren bevaren door traditionele vissersboten, de bruisende stand van Kampala en de moeraslanden van Mabamba met de illustere schoenbekooievaar...

shutterstock_151169705

Gorilla trekking in Bwindi

oog in oog met de zilverrug

Een gorilla trekking is dé activiteit dat op ieders lijstje staat wanneer men naar Oeganda en Rwanda reist. Bwindi (Oeg) en Volcanoes National Park (Rwa) zijn de plaatsen om op zoek te gaan naar de zeldzame berggorilla's. Landschappen met uitgedoofde vulkanen, stijle dichtbegroeide flanken, enorm hoge bomen die bewegen als één geheel. Vanuit de lucht lijkt dit wel een ademende groene long! De (bijna) ondoordringbare regenwouden afgewisseld met dankbare 'clearings'... Op deze 'open' plekken in het woud priemt het licht naar binnen. Ideaal voor het perfecte plaatje van de zilverrug gorilla te maken! In beide parken is er nog meer te doen... Een ontmoeting met de Batwa-pygmee gemeenschap in Bwindi of een trekking naar het graf Dian Fossey in het Volcanoes National Park.


boek nu

Africa Genius Travel Worldwide heeft een partnership met de beste reiskantoren in België en Nederland. Contacteer uw reisagent voor een eerste oriënterend gesprek zodat we een offerte kunnen samenstellen dat perfect aansluit bij uw wensen.

Wij danken u alvast dat u Africa Genius Travel Worldwide hebt gekozen als partner voor het uitwerken van uw droomreis naar Afrika.

neem contact op