Rwanda

primaten en vulkanen

Oeganda en Rwanda zijn bijzondere bestemmingen met al even bijzondere belevingen. Privaat begeleid of per fly-in. Reizen starten al snel vanaf €3500 per persoon (excl vluchten). Permits gorilla trekking USD650-1500 per persoon.
Vraag offerte aan

primaten en vulkanen

Berggorilla’s… de ‘kinderen’ van wijlen Dian Fossey… Dian heeft een bijzonder erfgoed nagelaten. Zij ligt aan de grondslag voor het beschermen van deze unieke berggorilla’s. Mede hierdoor is het mogelijk dat men deze prachtige dieren kan bewonderen in het Volcanoes National Park in Rwanda. De enkele uren durende stevige trektocht door het dichtbegroeide woud van Volcanoes is meer dan de moeite waard. Volcanoes National Park is een uitgestrekt regenwoud dat is gegroeid op de vruchtbare ondergrond van uitgedoofde vulkanen. Vroeg in de ochtend zie je hier sluiers van mist die vlak boven de boomtoppen van Vulcanoes blijven hangen.

Schermafbeelding_2019-04-27_om_11.34.18

Volcanoes National park

zeldzame berggorilla's

Het décor voor een gorilla trekking kan niet meer idyllisch zijn! Het landschap van het Volcanoes National Park is bezaaid met uitgedoofde en dichtbegroeide vulkaanhellingen. Het is genoemd naar een zestal vulkanen van de Virunga-bergketen dat zich elegant strekt op de grens tussen Congo, Oeganda en Rwanda. 's Morgens wordt dit gebied regelmatig bedenkt door mystieke mistgordijnen. Het voelt alsof het woud ontwaakt en u verwelkomt om haar geheimen te ontdekken. De zeldzame berggorilla's worden goed beschermd en het zijn de kundige parkwachters die u tot bij de gorilla's brengen. Andere zeldzame primatensoorten zijn de 'golden monkeys', maar ook andere trektochten doorheen de vulkanische tropische regenwouden zijn de moeite waard!

inspiratie voor uw reis

6 Dagen

vulkanen & berggorilla's exploratie in stijl

Kort maar krachtig! Een bijzondere individueel begeleide reis waarbij u op zoek gaat naar de zeldzame berggorilla's in een magisch vulkaan-landschap, waar u een kunsttour in Kigali kunt beleven, een bezoek brengt het Kigali Genocide Memorial, het maken van bananenbier, een kano-tocht op de Mukungwa-rivier maakt en primaten ontmoet in het tropische regenwoud van het Volcanoes National Park. Deze tour kan gecombineerd worden met een safarireis in zuidelijk en oostelijk Afrika of een strandverblijf in de Indische Oceaan.

Lees meer
7 Dagen

primaten in Rwanda per helikopter

Toegegeven, de zeldzame berggorilla's weten ieders hart te beroeren wanneer ze recht in je ogen kijken, je aanraken, eens komen ruiken.... Zeker als ze een 'thuismatch' spelen in het prachtige décor van het Volcanoes National Park. Dit is het park dat Oeganda van Rwanda scheidt en dat bezaaid ligt met merkwaardige vulkani sche formaties.Maar er zijn meer primaten in Rwanda dan 'alleen maar' de berggorilla's en er zijn meer wouden dan alleen maar het Volcanoes National Park. Nyungwe is nog zo een parel. Een tropisch regenwoud waar de 'golden monkey', chimps een beschermd leven leiden. De hoge boomtoppen worden met elkaar verbonden met platformen. Deze canopy tour is meer dan de moeite waard. De luxe-bonus is om zich te laten verplaatsen per helikopter tussen deze twee top parken!

Lees meer

boek nu

Africa Genius Travel Worldwide heeft een partnership met de beste reiskantoren in België en Nederland. Contacteer uw reisagent voor een eerste oriënterend gesprek zodat we een offerte kunnen samenstellen dat perfect aansluit bij uw wensen.

Wij danken u alvast dat u Africa Genius Travel Worldwide hebt gekozen als partner voor het uitwerken van uw droomreis naar Afrika.

neem contact op