Namibië

hartentroef: romantische reizen

Sossus_(13)

ballonvlucht boven de Namibwoestijn

de oudste woestijn met een arendsoog

De oudste woestijn ter wereld vanuit de lucht bekeken... Een privilege om het mee te maken! Vroeg uit de veren en getuige zijn van hoe de luchtballon zich vult met de warme lucht. Ontwaken doe je pas echt wanneer je reeds zweeft boven de woestijn. De schoonheid is moeilijk te bevatten: de eerste zonnestralen brengen de kleuren in de woestijn tot leven en laten de laatste mistslierten van de Atlantische Oceaan verdwijnen. Een eenzame oryx, goed afgelijnde duinengordels, bijna een architectoraal meesterstuk! Deze beleving sluit af met een champagne-ontbijt aan één van de meest fotogenieke duinen!

Catamaran

catamaran, oesters en pelikanen

varen op de Atlantische Oceaan

Wat hebben oesters, pelikanen en een catamaran met elkaar gemeen? Het zijn de basisingrediënten voor een succesvolle boottocht op de Atlantische Oceaan. Je vaart langs de grootste oesterkwekerij van het zuidelijke halfrond, terwijl benguela-dolfijnen en pelsrobben naast de boot zwemmen en pelikanen rakelings over de hoofden scheren. Nadat de typische ochtendmist verdwenen is het tijd om te genieten van champagne en oesters!

IMG_6005

kayak tussen honderden pelsrobben

een 'must do' waterbeleving!

Stel je voor: in een stabiele kayak 'besluip' je vanaf het water grote kolonies pelsrobben die heerlijk liggen te rusten op de stranden van Pelican Point. Het zijn de jeugdige pelsrobben (in grote getallen!) die je zullen vergezellen rondom je kayak in het water. Combineer deze excursie met het al even bijzondere Sandich Harbour en je hebt de ultieme Namibië excursie!

_mg_0273

het paradijs Sandwich Harbour

groene oase in de woestijn

Op het uiterste punt van de Pelican Point Peninsula, aan de overzijde van de Walvis Bay Laguna, ligt Sandwich Harbour. Deze plek is enkel per gids en een 4x4 te bereiken. het juiste tijdstip is hierbij is erg belangrijk, want bij vloed is er geen doorkomen aan. Vanaf de hoge toppen zie je de duinen in de Atlantische Oceaan verdwijnen. Er tussenin ligt Sandwich Harbour als een zoetwater oase in de woestijn. Pelikanen, flamingo's en jakhalzen leven hier in harmonie samen. Doe deze excursie in combinatie met het kayakken in Pelican Point en je hebt de ultieme Namibië-excursie!

inspiratie voor uw reis

17 Dagen

luxe fly-in Namibië

Giraffen kuierend over de verblindende witte zoutpannen van Etosha National Park, gemsbokken betwisten de steile hellingen van de oranje zandduinen in de Namibwoestijn, grote kolonies zeerobben van wel 100.000 stuks bewonen de desolate en onherbergzame gebieden van Skeleton Coast. En dan is er de ruimte… heel veel ruimte… Dit is Namibië!


Lees meer

zo vraagt u een op-maat reisvoorstel aan

Africa Genius Travel Worldwide heeft een partnership met de beste reiskantoren in België en Nederland. Contacteer je reisagent voor een eerste oriënterend gesprek zodat we een offerte kunnen samenstellen dat perfect aansluit bij je wensen.

Wij danken je alvast dat je Africa Genius Travel Worldwide hebt gekozen als partner voor het uitwerken van je droomreis naar Afrika.

neem contact op
shutterstock_287007572