Namibië

nature only

Damaraland_(10)

op zoek naar de woestijnolifant

en andere woestijncreaturen

De illustere aan de woestijn aangepaste olifant migreert over grote afstanden, steeds op zoek naar zoetwater om zijn dorst te lessen. Geen grote kuddes, maar dikwijls slechts enkele individuen. Woestijnolifanten zijn kleiner van gestalte en uniek omwille van hun grote migratieroute. Om deze olifanten door dit woestijngebied gracieus te zien bewegen, is een kans die u niet wilt missen! Enkel te reserveren indien u verblijft in een lodge die deze bijzondere activiteit organiseert

Damara-LM-Main

op bezoek bij de Damara

het culturele leven

In dit Damara-dorp ga je op bezoek bij de traditioneel levende Damara-stam. Eeuwenoude gebruiken, culturele dansen, het maken van vuur met een stok en een vuursteen. Ontmoet de chief en leer enkele woorden Damara. Neem plaats in één van de hutten en kijk hoe men van struisvogelei prachtige natuurlijke juwelen maakt. Dit bezoek zal u nog lang bijblijven. Warm en hartelijk!

AfriCat-Transparent-Logo

bescherm de katachtigen!

het Africa Foundation project

De Africat Foundation ligt als ideale tussenstop (of overnachting) op weg naar Etosha. Dit bijzondere project staat in voor een goede voorlichting voor bezoekers en de omliggende gemeenschappen ter bescherming (en het nut ervan) van katachtigen zoals de cheeta, luipaard een leeuwen. Uiteraard ziet u ook deze ambassadeur-dieren in hun natuurlijke habitat.

_mg_0273

het paradijs Sandwich Harbour

groene oase in de woestijn

Op het uiterste punt van de Pelican Point Peninsula, aan de overzijde van de Walvis Bay Laguna, ligt Sandwich Harbour. Deze plek is enkel per gids en een 4x4 te bereiken. het juiste tijdstip is hierbij is erg belangrijk, want bij vloed is er geen doorkomen aan. Vanaf de hoge toppen zie je de duinen in de Atlantische Oceaan verdwijnen. Er tussenin ligt Sandwich Harbour als een zoetwater oase in de woestijn. Pelikanen, flamingo's en jakhalzen leven hier in harmonie samen. Doe deze excursie in combinatie met het kayakken in Pelican Point en je hebt de ultieme Namibië-excursie!

inspiratie voor uw reis

23 Dagen

eco chic selfdrive Namibië

Genieten van super belevingen op een eco-vriendelijke manier. Dit is een selfdrive die u langsheen de mooiste natuurgebieden van Namibië neemt. De Kalahariwoestijn, het leefgebied van de San en de okerkleurige duinen, de vergezichten aan de rand van de Fish River Canyon, de 'mini- Grand Canyon', de Namibwoestijn met haar mystieke Fairy circles en Sossusvlei, het legendarische Etosha... enkele hoogtepunten die u nog lang zullen bijblijven!

Lees meer
17 Dagen

luxe fly-in Namibië

Giraffen kuierend over de verblindende witte zoutpannen van Etosha National Park, gemsbokken betwisten de steile hellingen van de oranje zandduinen in de Namibwoestijn, grote kolonies zeerobben van wel 100.000 stuks bewonen de desolate en onherbergzame gebieden van Skeleton Coast. En dan is er de ruimte… heel veel ruimte… Dit is Namibië!


Lees meer

zo vraagt u een op-maat reisvoorstel aan

Africa Genius Travel Worldwide heeft een partnership met de beste reiskantoren in België en Nederland. Contacteer je reisagent voor een eerste oriënterend gesprek zodat we een offerte kunnen samenstellen dat perfect aansluit bij je wensen.

Wij danken je alvast dat je Africa Genius Travel Worldwide hebt gekozen als partner voor het uitwerken van je droomreis naar Afrika.

neem contact op
shutterstock_287007572